Svensk Klassisk massage med triggerpunktsbehandling

En människa har 696 muskler. I alla kan det uppstå triggerpunkter (microkramper) De är troligtvis den vanligaste orsaken till smärta och lidande. I de flesta fall kommer smärta ifrån kroppen av aktiva triggerpunkter. Symptom är vanligtvis smärta och stelhet i området. Det kan också manifestera sig som huvudvärk, migrän, ischias, domningar i armar eller ben, kramp, stickningar, svullnad eller att det "strålar ut" etc. Tillsammans letar vi efter de triggerpunkter och muskler som är i behov av behandling. Alla har vi mer eller mindre aktiva triggerpunkter. De kan ha uppkommit från fysiska belastningar, emotionella trauman (psykiskt), toxiner, parasiter eller näringsbrist (t ex mineralbrist) Att vi blir stelare och får mer ont i kroppen är för de flesta något normalt med åldrandet men egentligen är det en ackumulering utav olika orsaker.

Klassisk Bindvävsmassage

Bindvävsmassage ökar blodcirkulationen, gör huden mer flexibel och får kroppen att släppa på spänningar och värk. Har man en tajt bindväv kan det kännas "som att kostymen är för stram"

Bindväven finns runt och mellan huden och musklerna. Det går att likna bindväven som en tågräls, som binder samman kroppens alla delar. Utan bindväven skulle vi falla samman helt. I den klassiska bindvävsmassagen påverkas även

andra vävnader och organ i kroppen på ett reflexmässigt sätt eftersom bindvävsmassage

fungerar som zonterapi fast på hela kroppen.

Bindvävsmassage är en form av nervterapi och en vetenskapligt beprövad massagemetod som lämpar sig särskilt för dem som haft långvariga problem. Bindvävsmassage kallas även ”Tysk klassisk massage”, den utvecklades vid Universitetssjukhuset i Freiburg på 1930-talet av läkare och sjukgymnaster. Under själva behandlingen kan man känna en brännande känsla i huden och få röda märken som vanligtvis släpper efter en stund. Bindvävsmassage liksom all annan massage ska inte göra ont men ändå kännas ("ont, skönt")

Lymfmassage (manuellt lymfdränage)

Behandlingen är mycket avkopplande och till största delen ligger man på rygg ordentligt inbäddad med värme. Man försöker driva stagnerad lymfvätska vidare i rätt riktning med särskilda lätta massagerörelser. Hela tiden ges massagen i lymfan riktning i kroppen, (den strömmar i en viss riktning och har särskilda tömningsställen) Genom att påverka lymfsystemet kan skadliga ämnen avlägsnas snabbare. Lymfsystemet kan liknas vid vårt immunförsvar. Den är mycket effektiv vid svullna ben, svullen arm efter bröstoperation, migrän, spänningshuvudvärk, sömnbesvär eller stress etc.

Gravidmassage

Du får ligga på en anpassad gravidkudde som gör att du skönt kan ligga på mage. Skulle inte det kännas bra går det såklart att ligga på sidan eller halvsitta.
​Det är vanligt med stelhet och ömhet under graviditet. Den tilltagande tyngden man bär på skapar såklart en extra belastning, även tiden som kommer efter innebär ju mycket bärande. Ländryggsproblem och ischias är vanligt men även huvudvärk stelhet i nacken. Det är viktigt att ta hand om sig i tid. Även utan problem kan det vara skönt med en avkopplande stund. Att bara ta en paus och ladda inför vad som komma skall. Gravidmassage passar till alla gravida som har passerat graviditetsvecka 13.


 

 

Kontakt:

karin.tukia@gmail.com

0709409433


Följ oss


© Copyright Sjögården